SNAP SHOTS – traction avant

Op een parkeerhaventje op de weg tussen Kouderkerk en Alphen stopte ik voor deze snap shots.

NANNE REAGEERT

‘In ‘65 voor 500 gulden gekocht. Dit is een 6 cylinder model met chromen bumpers en koplampen. Nadat we hem zilver hadden gespoten zijn we er mee naar het Garda meer gereden en ook niet onbelangrijk, weer terug. In Wassenaar aangekomen, zou Wim me naar huis (Monster) brengen. Op de hoek van de straat brak één van de aandrijfassen af , die we de hele reis steeds luider hoorden kloppen. Niet gehinderd door enige kennis reden we redelijk zorgenvrij verder. Totdat ogenblik dus. Heerlijke vakantie gehad !

Tegenwoordig is dit een gezocht type Traction. Omdat we blut waten verkochten we hem voor 75 gulden aan de secretaris van de Traction club . Zo’n auto doet nu een € 30.000 . Ach , je neemt wel eens meer beslissingen waar je later spijt van krijgt.

O ja , bouwjaar 1954 , één van de laatste bouwjaren.’

4 antwoorden op “SNAP SHOTS – traction avant”

  1. Inderdaad een tijdloze klassieker. Anekdote: Een vriend van ons kocht in de jaren ’60 een rammelende Ford Victoria uit de jaren ’30. In die tijd een ouderdom waar je nog geen ‘u’ tegen zei. Veertig jaar later kwam hij exact deze auto tegen in het Fordmuseum in Sassenheim. Hij kreeg de conservator zo ver de motor te laten draaien, omdat hij zich herinnerde dat je ‘m bijna niet hoorde als ‘ie stationair draaide. Dat bleek nog steeds het geval: het bleef zo stil, dat hij dacht dat de chauffeur hem voor de gek hield.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *