GESPREKKEN MET ….

BERT HERMANS – HAN PONNEKER – JAN JACOB TRIP – VINCENT VOORHOEVE – JAN LAURIER & COR SMIT – ADRI DUIVESTEIJN – WIM WILLEMS – ELLY ROOZENBURG – ROMKE WYBENGA – GEESJE


Snapshots maak ik, hij maakt foto’s. Een terugkerend gespreksonderwerp is het.

Onze gesprekken gaan vaak over het culturele erfgoed. Maar over zoveel meer, ‘het een roept het ander weer op’. Sprekend over een verlaten industrieterrein, hebben we het over slootje springen en zijn er meer associaties. Bert verhaalt niet alleen in woorden maar ook in zijn schilderijen die her en der op de site zijn geplaatst.

Zondag 21 februari 2021.

‘Verleden week zondag heb ik nog op de Does geschaatst. Schitterend ijs. De jongens hebben me overgehaald.‘Pap, je moet nog eenmaal op de Does waardig afscheid nemen van je schaatscarrière‘ was hun argument. Kon de verleiding niet weerstaan…. Nog voor negen uur op het ijs. Ik heb altijd heel veel tochten gemaakt en slijp mijn schaatsen altijd zelf wat nodig was bij het spiegelgladde prachtige ijs. Waarschijnlijk was ik zondag met 78 jaar de oudste. Soms moet je afscheid nemen van dingen, hoe moeilijk dat ook is. Je wordt immers bang om wat te breken. Verder maar afwachten tot de vaccinatie uitnodigingen komen.


  • IN GESPREK MET ROMKE WYBENGA

In de amusante gesprekken met Romke gaat het over van alles en nog wat: over een muziekuitvoering, de advocatuur, een film of documentaire, over Rotterdam en Feyenoord. Maar als het over het familiehuisje in het Friese watergebied aan de orde komt, gaan zijn ogen glinsteren. Hij is met het water opgegroeid. Hij verhaalt mij dan over zijn liefde met het varen en boten en met deze blog deelt hij dat met meer lezers.

LIEFDE VOOR DE WATERSPORT

DE PEAPOD


  • IN GESPREK MET GEESJE

PALMPASEN

EEN DRENTS MEISJE IN DEN HAAG


‘Mijn belangstelling voor oude huizen komt van mijn vader die een ‘vroege monumentenzorger’ was. We bezochten veel kastelen, vaak nog in verval. In die periode ontstond ook mijn belangstelling voor het bouwvak, omdat ik het werk van vaklui magisch vond, en ik genoot van de sfeer en de geur van een oud huis of een bouwplaats. Schoolvriendjes van toen herinneren zich nu nog dat we in een oud pakhuis speelden, een huis dat ik ruim 10 jaar later stapsgewijs zou gaan verbouwen als woonhuis. Dat pakhuis staat overigens centraal als ‘Het Chalet’ in het interview van Ton met mij. ‘


Geregeld voeren Han en ik gesprekken. We noemen dat onze ‘kout & borrel’ bijeenkomsten aan de waterkant. In deze rubriek wordt daar verslag van gedaan. Han Ponneker, nu 94 jaar, kan vertellen over een lange periode uit de geschiedenis, waar hij getuige van was, zoals de oorlog, het jodendom en de politionele acties. Hij is oud-dagbladjournalist en toneelschrijver.


  • IN GESPREK MET WIM WILLEMS – waren wij geen stadskinderen?

STADSKIND

SLAGERFAMILIE

KAMPERS

FIETSVERHALEN

DE ‘HAAGSE’ PUCH

VERHEFFING VAN HET VOLK

RAN DE BOEKENMAN (1)

RAN DE BOEKENMAN (2)

MET DE TRAM NAAR HET STRAND