6 antwoorden op “SNAP SHOTS – net over de grens”

  1. Ik vind het altijd zo bijzonder, dat je net over de grens ( die je niet ziet) aan de huizenbouw kunt zien dat je inderdaad net een grens bent gepasseerd.

  2. Leuke foto’s en voor mij nog heel herkenbaar toen we vanuit Tilburg naar Antwerpen reden en onderweg even aanlegden bij de ‘Veertien billekens’ in Zandhoven. Het verhaal gaat dat de eigenaar van de veertien billekens een glas in lood raam liet maken met zijn zeven dochters erop. Men zegt dat het glas in loodraam niet helemaal lijkt. Het gerucht gaat dat ze allemaal een “dikke poep” (achterwerk)” hadden en veel te slank zijn afgebeeld.
    Het unieke glas in loodraam is bewaard gebleven, maar niet in België. Het wordt nu in Hilvarenbeek (ten zuiden van Tilburg) in Nederland goed bewaard met diverse andere Decap orgels in het Museum Dansant. Het is zeker de moeite waard er eens te gaan kijken. Je kunt er van alles bewonderen op orgelgebied.
    De Museum eigenaar geeft elke 2e en 4e zondag van de maand een uitleg over de bovenstaande dancing en de andere orgels (zie: http://www.museumdansant.nl/museum/ )

  3. Vanuit ons boshuisje is het museum goed bereikbaar en uit vervlogen dagen zijn orgels en zondag voor mij vertrouwd. Maar mogelijk zijn er ook wat frivole exemplaren te bewonderen, afgaande op de naam van het museum.

  4. In tegenstelling tot wat Geesje schrijft, ervaar ik bij reizen in ons land bij de grens, met name richting Vlaanderen al flink wat onNederlands bouwen: meer vrijstaande rijtjeshuizen (met zgn. ‘wacht’gevels ter weerszijden), grover metsel- en voegwerk en helaas nog meer rolluiken op woningen dan in Nederland. Pas als de gele kentekenplaten uit beeld zijn, weet ik dat ik in Belgie ben.

  5. In ‘mijn’ grensstreek moet ik soms ook wel kijken naar het nummerbord waar ik ben. Maar zo’n voetbalveld hier net over de grens vind ik niet aan deze kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *