IN GESPREK MET JAN JACOB TRIP – kampeerbusjes


De camper wint al een paar jaar aan populariteit, een ontwikkeling die in dit jaar nog versterkt is.  De camper biedt in coronatijd immers een relatief veilig, maar toch mobiel, vakantieverblijf. In het straatbeeld vallen de grote wagens van Hymer, Dethleffs en andere fabrikanten op. 
Bescheidener, maar kleurrijker, zijn de oude kampeerbusjes die vaak lang geleden door de eigenaar zelf liefdevol zijn omgebouwd. Opvallend vaak zijn het Volkswagenbusjes van het type T3. Ze tonen hun jaren, maar ook de avonturen die ze hebben meegemaakt.


Ja, Jan Jacob,

Ik ken dat gevoel om als een slak door het land te trekken, met je huisje op de rug. Eens kocht ik een rood Simca bestelbusje die afschreven was door de P.T.T. en niet meer ingezet werd voor de post besteldienst. De laadruimte had ik ingericht als kampeerruimte. De fietsen hingen aan de wand van de ruimte.

3 antwoorden op “IN GESPREK MET JAN JACOB TRIP – kampeerbusjes”

  1. Leuk om te lezen over die kampeerbusjes. Ik heb er altijd met bewondering en ook een beetje jalouzie naar gekeken. We hebben in het verleden een paar keer een camper gehuurd. Eén keer voor een geweldige tocht van 6 weken door Canada en de VS. Een ervaring om nooit te vergeten. Wij kozen opzettelijk ook een kleine om het gevoel van kamperen toch enigszins te behouden. Later nog eens gedaan in Europa, maar dat was toch anders.
    Die Simca leek me ook geweldig en wat een leuke foto!

    1. Toen ik in de VS kampeerde hadden we wel kleine tentjes en stonden dan soms tussen twee van die bakbeesten in. Ik herinner me vooral een camping op een heuvel in het Columbus-Belmont State Park in Kentucky, met vanuit de tent een fantastisch uitzicht over de Mississippi. En links en rechts, op enige afstand, dan van die enorme motorhomes met uitschuifbare zijkanten en dergelijke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *