LOGBOEK – week 3 – 2021

De Architect, 18 januari

‘Stedenbouw en het kleinste detail komen op krachtige wijze samen in Gare Maritime. Neutelings Riedijk Architecten wist het voormalige goederenstation op vernuftige wijze te transformeren tot een overdekte stad waar tijd, schaal en materiaal integraal bij elkaar komen.’


Transformatie oude station Laken in Brussel door B-architecten
“Wij zijn blij dat we er als architecten aan hebben bijgedragen dat dit stukje erfgoed binnenkort gebruikt zal worden door de buurtbewoners van dit multiculturele deel van Brussel”, aldus B-architecten.

  • Hoe Amerikaans werd de 76 e democratisch gekozen president niet ingeleid?

Wieteke van Zijl. Volkskrant, 22 januari 2021.

‘Woorden hebben gewicht, en in het korte tijdsbestek van een paar jaar heeft de wereld opnieuw gezien hoe woorden de kracht hebben om mensen uiteen te drijven en op te zwepen tot geweld. Hoe ze, verdraaid en verkeerd toegeëigend, mensen in een kamp kunnen jagen of tot vijand verklaren. Het is daarom des te opmerkelijker dat precies twee weken na de gewelddadige opstand in het Capitool in Washington, er woensdag op diezelfde plek een boodschap van hoop en nieuw begin werd verkondigd door twee mensen die hun leven lang met woorden hebben geworsteld. Joe Biden en de jonge dichter Amanda Gorman zijn verwanten; hij was als kind een stotteraar, zij kon tot voor kort bepaalde klanken en letters niet uitspreken. Hij werd president, zij de jongste poet laureate die het land en zijn gewonde democratie poogde te zalven met woorden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *