VAN ALLEDAG – ton van der pennen

Als je goed om
je heen kijkt
zie je dat alles
gekleurd is’ 

K. Schippers.

Te vinden op de stoep in de Van Baerlestraat 35, A’dam.

Als ik zo om me heen kijk komt er van alles voorbij. Beelden van een bepaalde straat in een stad, ik hoor over een bepaald moment in de tijd, vragen komen bij me op en worden me gesteld. Mijn camera heb ik bij de hand voor mijn snapshots. Het worden verhalen over alledaagse gebeurtenissen zoals over een verlaten speelveldje, over een kop uit de krant, over een vergeten film, over van alles en nog wat. Ik laat ook voorvallen uit het verleden voorbijkomen. Ik beleef veel plezier om over het alledaagse te berichten in de hoop dat anderen dat herkennen en mij vertellen wat zo’n bericht bij hen oproept. Dan is deze site hun platform.

ONDER CONSTRUCTIE

Mijn blogs zijn gevuld met woord en beeld. Waar mogelijk maak ik gebruik van eigen foto opnamen (snapshots). Waar niet, dan maak ik gebruik van beelden van anderen. Doe mijn best om alle rechthebbenden met betrekking tot (foto-) materiaal te achterhalen. Eenieder die meent dat zijn/haar materiaal zonder voorafgaande toestemming hier is gebruikt, verzoeken ik om dat kenbaar te maken


Eén antwoord op “VAN ALLEDAG – ton van der pennen”

 1. Vandaag weer een heerlijke wandeling gemaakt door Gouda. Veel poëzie te vinden op straat. Zoals:

  Achter de kerk

  de middag wordt
  opgeslokt

  door schaduw van de kerk
  ik loop onder het
  halve poortje door
  vertraag mijn gang

  het tijdstip waarin ik zweef
  wordt omgevormd en uitgerekt

  stil staan een paar huizen
  aan de voet van de Sint-Jan
  ze trekken een
  grimas van vroeger

  Gouda is een tijdmachine
  ik kan in elke eeuw
  uitstappen

  Klara Smeets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *