SNAP SHOTS – achterom

  • IN GESPREK MET BERT

Geweldig die foto’s! Ik hou van die ruwe achterkant van huizen. Vaak zie je daar pas de echte geschiedenis van het gebouw. De voorkant wordt meestal nog wel bijgehouden, maar met de achterzijde toont de bewoner zijn of haar ware aard (zie de blog over Poederdot met het schilderij Mystery Guest, hier ook afgebeeld).
Het mooiste vind ik nog wanneer ook de voorzijde in verval is of aan graffiti onderhevig is geweest. Je krijgt dan pas de meest bijzondere karakteristieken te zien. Ik probeer dat in mijn schilderijen vast te leggen. Zie daarvoor bijvoorbeeld:

En een van de achterzijde:

  • IN GESPREK MET JAN JACOB

De reactie van Jan Jacob Trip is dat zulke achterkanten van huizen vanuit de trein zo mooi te zien zijn, vooral in België. Helaas is dat moeilijk in beeld te brengen. Hij had bij zijn reactie wel 2 foto’s van ‘gewone’ achterkanten meegestuurd.

  • WILLEM WILMINK

Bij gebrek aan beelden vanuit de trein, dan maar dit prachtige gedicht:

6 antwoorden op “SNAP SHOTS – achterom”

  1. Mooi die achterkanten. En lelijk eigenlijk ook.
    Doet me denken aan een project waarin we eigenaars vroegen waarom ze hun huis NIET onderhouden. Het was dan zaak om als je ergens binnen was, vooral achter uit het raam te kijken naar buren die hun huis slecht bijhouden. Aan de achterzijde zie je dat beter dan aan de voorzijde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *