IN GESPREK MET BERT HERMANS – electriciteitsfabriek

  • HOI TON,

‘Je verwijst in een blog naar het woord van het jaar 2020: de ‘anderhalvemetersamenleving’. Grappig genoeg had ik naar aanleiding van die term ook dit jaar een schilderij gemaakt van de ‘Electriciteitsfabriek’ in Den Haag. In het Engels was de titel ‘Six Feet Society’. Met het gelijknamige schilderij won ik een leuke prijs bij Arthouse Gallery in New York en het schilderij is deze maand (december 2020) op Big Screen Plaza in het centrum van Manhattan op steenworp afstand van het Empire State Building vertoond. Wel leuk hoe het dus met de 150 centimeter samenleving allemaal kan gaan.’


  • HA BERT

Bijzonder te weten dat jij dit schilderij maakte naar aanleiding van een bezoek aan de fabriek op 16 februari 2020, net voordat de lockdown afgekondigd werd om de pandemie te lijf te gaan. Jij verbeelde hoe de lege turbinehal van de fabriek in tijden van corona ingevuld kan worden. Dat is daadwerkelijk ook gedaan met uitvoeringen en ontmoetingen op gepaste afstand. Ook in Zaal 3 op het terrein.

De tijd dat jij de ruimte bezocht was er ‘De achtbaan’ van kunstenaar Oscar Peters te zien, zo lees ik in de Volkskrant van 28 januari.

DE SKYLINE

De electriciteitscentrale met de twee metalen pijpen en de monumentale gevel is na 100 jaar nog steeds een markant beeld in de Haagse skyline. Voor mij als oud-Hagenaar zeker, maar de pijpen worden niet altijd opgemerkt.

De skyline van Den Haag laat veeleer zijn kantoorkolossen zien. Ook mooi, dat zeker ook.


BLOGS ‘IN GESPREK MET BERT HERMANS’

3 antwoorden op “IN GESPREK MET BERT HERMANS – electriciteitsfabriek”

  1. Wat leuk, Bert, van harte gefeliciteerd. Six feet ligt wel wat lekkerder in het gehoor dan anderhalve meter; en het is nog 30 cm veiliger ook…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *